Inkomensverklaring aanvragen

voor DGA's en zelfstandig ondernemers

Inkomensverklaring voor ondernemers

Voor het bepalen van het inkomen uit een of meerdere ondernemingen heeft de hypotheekverstrekker een officiële inkomensverklaring nodig. De inkomensverklaring geeft een financieel overzicht van de onderneming en de toegepaste correcties met als uitkomst een inkomen. Vaak is er een verschil tussen zelfstandig ondernemers en DGA’s. Het inkomen uit de inkomensverklaring neemt de hypotheekverstrekker dan voor 100% mee in het toetsinkomen.

Specialisten

Bij grootbanken wordt het inkomen van de aanvrager meestal beoordeeld door eigen specialisten. Bij andere geldverstrekkers wordt gebruikt gemaakt van een externe inkomensverklaring. Deze inkomensverklaringen zijn afkomstig van geautoriseerde specialisten. Er zijn meerdere bureaus die deze diensten leveren. VLC hypotheekexperts werkt veel samen met de specialisten van Raadhuys. Zij zijn gespecialiseerd in het vaststellen van inkomens voor zelfstandig ondernemers. Dit doen ze voor diverse geldverstrekkers en ook voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Raadhuys Tax Legal Accounting
Verlengde tolweg 2B
2517JV ‘s-Gravenhage
T: 070 – 335 13 69
E: info@raadhuys.eu

Tarief

Aan de aanvraag voor een inkomensverklaring zijn kosten (€ 240,- tot € 600,-) verbonden om het inkomen uit de onderneming in kaart te laten brengen. Het tarief is onder andere afhankelijk van het aantal vennootschappen. Deze kosten betaalt u rechtstreeks aan de specialist.

VLC hypotheekexperts ondersteunt u bij de aanvraag

Onze hypotheekadviseurs ondersteunen u bij het laten opstellen van uw inkomensverklaring, waarbij zij de optimale balans vinden voor uw financiële situatie en woonwensen. Wij weten als geen ander hoe belangrijk de verhouding is tussen financiële rust en wooncomfort. 

Inkomensverklaring aanvragen