Beleggingspand

Een financiering voor uw beleggingspand

Een beleggingspand financieren? Wij helpen u graag verder!

De vastgoedmarkt is complex, maar beleggingspanden bieden interessante kansen voor wie zijn kapitaal wil beschermen tegen inflatie en negatieve spaarrentes. Bovendien is beleggen in vastgoed een lucratief en vooral tastbaar alternatief voor beleggen in de aandelenmarkt. 

Hypotheekexperts helpt u graag verder met de financiering van uw beleggingspand. Onze gespecialiseerde hypotheekadviseurs kijken naar uw huidige financiële situatie, het beoogde beleggingspand en het verwachte rendement, om zo tot een passende hypotheekoplossing te komen. Ook wanneer u zelfstandig ondernemer bent. 

Hypotheekofferte aanvragen

Investeren in vastgoed voor verhuur

Beleggen in vastgoed kan op meerdere manieren. Zo kunt u beleggen in residentieel vastgoed, recreatief vastgoed en in commercieel vastgoed. Denk naast woningen ook aan winkels, bedrijfsruimtes, vakantiewoningen en zelfs studentenhuizen waarin u kunt investeren. Met de verhuur van beleggingspanden kunt u een mooi rendement opbouwen, maar om te renderen moet u natuurlijk eerst investeren. 

Tijdens het aanvragen van een vastgoedhypotheek kunt u voor de nodige uitdagingen komen te staan, vooral wanneer u zelfstandig ondernemer bent met een wisselende inkomensstructuur. De financiering van een beleggingspand vraagt daarom altijd om maatwerk. 

Berekenen van uw vastgoedhypotheek

Voor het berekenen en samenstellen van uw vastgoedhypotheek zijn er meerdere zaken van belang. Een van onze gespecialiseerde hypotheekadviseurs kijkt in de eerste plaatst naar uw inkomen. Voor veel ondernemers kan dit onderdeel een struikelblok vormen, maar in tegenstelling tot een hypotheek voor een woonhuis speelt het vaststellen van de verwachte huurinkomsten eveneens een belangrijke rol. Hierdoor is er vaak meer mogelijk dan u denkt!  

Voor het financieren van een beleggingspand gelden er zodoende specifieke financieringsvoorwaarden, zoals:

  • Lagere inkomenseis dankzij verwachte verhuuropbrengsten;
  • Maximale financiering meestal 70 tot 80 procent van het betreffende beleggingspand;
  • Voor de financiering van beleggingsvastgoed gelden er andere rentes. 

Bent u daarbij van plan om uw eigen woonhuis voor langere tijd te verhuren? Ook dan kan het nuttig en/of noodzakelijk zijn om uw bestaande hypotheek over te sluiten. 

Afhankelijk van uw financiële situatie en beleggingsdoelstelling, gaat een hypotheekadviseur op zoek naar een passende hypotheekoplossing binnen ons brede aanbod van hypotheekverstrekkers. Bovendien kunnen zij u adviseren bij alle juridische aspecten rondom de verhuur van uw beleggingspand, financiële risico’s in kaart brengen en het maximaliseren van uw rendement voorspiegelen.

Maak een vrijblijvend afspraak
Meer weten over een beleggingspand financieren?

Meer weten over een beleggingspand financieren?

Maak kennis met Niels Vrinten

hypotheekadviseur