Hypotheek voor een vakantiewoning

Een hypotheek afsluiten voor uw vakantiewoning

Hypotheek tweede huis


Het bezit van een vakantiewoning kan zowel een plezierige als lucratieve investering zijn. Voor de financiering van een vakantiewoning of een tweede huis gelden echter wel andere regels en voorwaarden dan wanneer u een hypotheek voor een woonhuis afsluit. 

Er wordt onderscheidt gemaakt tussen een tweede woning in Nederland of in het buitenland. 

Tweede woning in Nederland
Op een tweede woning in Nederland kan een hypotheek gevestigd worden en voor de financiering ervan kunt u bij meerdere hypotheekverstrekkers terecht. 

Tweede woning in het buitenland
Gaat het om een tweede woning in het buitenland? Dan kan er wellicht een extra hypotheek gevestigd worden op de eerste eigen woning in Nederland als er voldoende overwaarde is. Een Nederlandse hypotheek vestigen op de woning in het buitenland zelf is niet mogelijk. Dat leggen we u graag uit in een gesprek. 

Voor veel ondernemers kan het aanvragen van een hypotheek een complex proces zijn, laat staan voor het financieren van een tweede huis. Gelukkig is er vaak meer mogelijk dan u wellicht in eerste instantie denkt. Hypotheekexperts vertelt u daarom graag over de mogelijkheden voor een hypotheek voor uw vakantiewoning! 

 

Neem contact op

De beste hypotheek voor uw vakantiewoning


Wellicht zoekt u een tweede woning om zelf met uw gezin te kunnen ontspannen, als belegging of een combinatie van beide. Om goed voorbereid aan uw zoektocht naar een vakantiewoning te beginnen, is het belangrijk om zekerheid te hebben over uw financiële mogelijkheden. 

Een van onze hypotheekadviseurs kijkt samen met u naar uw persoonlijke en zakelijke situatie, om vervolgens op basis daarvan een inkomensverklaring op te stellen. Ook wordt er gekeken naar het mogelijke rendement bij verhuur. Aan de hand daarvan kan uw maximale hypotheek worden berekend en adviseren wij u over de mogelijke financieringsvormen en maandlasten.

U profiteert bovendien van ons brede aanbod van hypotheekverstrekkers voor vakantiewoningen, die ook passende oplossingen bieden voor ondernemers. 

Daarnaast kunnen wij al uw belangrijke vragen over hypotheken voor vakantiewoningen beantwoorden, zoals;

  • Wat is mijn maximale leencapaciteit voor een vakantiewoning?
  • Hoeveel procent van de marktwaarde kan ik financieren met een hypotheek?
  • Welke hypotheekvormen zijn er beschikbaar voor een tweede huis?
  • Welke voorwaarden stellen hypotheekverstrekkers aan de verhuur van een vakantiewoning?
  • Met welke bijkomende financieringskosten moet ik rekening houden?
  • Welke belastingregels gelden er voor het bezit van een vakantiewoning? 

 

Ondanks de bijkomende voorwaarden, is er voor het financieren van een vakantiewoning als ondernemer meer mogelijk dan u denkt!
 

Maak een afspraak
Meer weten over een vakantiehuis kopen?

Meer weten over een vakantiehuis kopen?

Maak kennis met Niels Vrinten

hypotheekadviseur