Echtscheiding en uw hypotheek

uw hypotheek goed geregeld

Een hypotheek overnemen bij scheiding

Heeft u samen met uw partner een koopwoning en besluit u uit elkaar te gaan, dan heeft dit ook gevolgen voor uw hypotheek. Tijdens een scheiding komt er veel op u af en u zult ook samen moeten beslissen wat u met uw koopwoning wilt doen. Blijft een van de ex-partners in het huis wonen of moet het huis toch worden verkocht? 

Wanneer u in uw huis wilt blijven wonen, moet u ook de bijhorende hypotheek overnemen én uw ex-partner uitkopen. Bij hypotheekexperts zoeken wij de mogelijkheden graag voor u uit en kijken of het voor u mogelijk is om uw nieuwe woonlasten financieel te dragen.  

Nieuwe maandlasten berekenen
De kans is groot dat u de woonlasten op basis van twee inkomens voldeed. In geval van scheiding zal een van deze partners de woonlasten alleen gaan dragen. De partner die de woning verlaat krijgt een zogenoemd ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid en moet worden uitgekocht. 

De partner die de woning en hypotheek overneemt, zal als gevolg hiervan met een aanzienlijk andere financiële situatie te maken krijgen. U draagt namelijk niet alleen zorg voor de maandelijkse aflossing en hypotheekrente, maar ook de woonverzekering komt alleen op uw naam te staan. Wellicht krijgt u daarnaast ook te maken met alimentatie.

Onze hypotheekadviseurs kunnen op basis van uw inkomen berekenen of u deze nieuwe woonlasten kunt dragen. Hypotheekexperts is daarbij gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor ondernemers. Ook wanneer u een wisselende inkomensstructuur heeft, zijn er voldoende mogelijkheden om een hypotheek na scheiding over te nemen. 
  

Vraag een hypotheekofferte aan

Uw ex-partner uitkopen en overwaarde

In de huidige huizenmarkt is de kans groot dat er overwaarde op uw woning rust. U moet uw vertrekkende ex-partner de helft van deze overwaarde betalen. Dit bedrag kunt u eveneens meenemen in uw hypotheek, maar dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de hoogte van uw nieuwe woonlasten. 

Rekenvoorbeeld
De huidige woningwaarde betreft €850.000
De hypotheek bedraagt €600.000
Dan is er een overwaarde van €250.000
De vertrekkende ex-partner ontvangt €125.000

Hypotheek en echtscheiding is vaak een complexe situatie. Waarbij veel verschillende situaties en mogelijke oplossingen zijn. Onze experts kijken graag samen met u naar uw situatie.

Hypotheekadvies bij echtscheiding

De hypotheekadviseurs van Hypotheekexperts bieden een brede selectie aan geldverstrekkers. Zodoende vinden wij altijd een geldverstrekker die het beste bij uw financiële situatie past. Besluit u toch samen om de woning te verkopen, dan helpen wij u graag met de financiering van uw volgende huis.

Maak een afspraak
Maak kennis met Edgar de Jager

Maak kennis met Edgar de Jager

hypotheekadviseur