Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden voor u op een rij.
Is het voordelig om mijn hypotheek over te sluiten?

U kunt altijd uw hypotheek oversluiten, maar een hypotheek oversluiten is alleen interessant als er financieel voordeel te behalen is. Is de hypotheekrente lager dan de rente die u nu voor uw hypotheek betaalt, dan kan oversluiten financieel voordeel opleveren. De lagere rente zorgt voor lagere maandlasten. Het oversluiten van een hypotheek kan helaas niet zonder kosten. U dient wel taxatie-, notaris- en advieskosten te betalen. Sluit u de hypotheek over tijdens de rentevaste periode dan moet er meestal ook een boete betaald worden.

Wat kost een hypotheek advies?

Voor een starter rekenen we vanaf 1900 euro, voor oversluiten of tweede huis vanaf 2900 euro, een ondernemer vanaf 3500 euro.

Kan ik een hypotheek voor mijn beleggingspand krijgen?

Bij het verkrijgen van een beleggingspand hypotheek voor de verhuur van een pand komt veel kijken. Onze adviseurs kunnen u helpen dit proces snel en voordelig af te ronden. 

Of u nu één huis wilt verhuren of al 3 panden verhuurd. U wilt het meeste uit uw belegging halen. Samen met u kijken wij welke aanpak en financiering voor u het beste is.

Hoe kan ik profiteren van de lage rente?

Nu de rente nog laag is, is het natuurlijk interessant om te bekijken wat uw mogelijkheden hierin zijn. Is het nu de tijd om actie te ondernemen of moet u afwachten?

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Bereken uw maximale hypotheek hier

Waarom kunnen wij ondernemers wel helpen?

Wij weten waarop wij moeten letten om de mogelijkheden goed te kunnen beoordelen. Voor ondernemers en ZZP’ers hebben we daarnaast een unieke samenwerking opgezet met financieel specialisten. Zij zorgen voor een beoordeling van iedere aanvraag met inkomensverklaring. Hiermee kunnen we voor jou een passende offerte aanvragen voor de financiering van jouw woning.

Kan ik een verbouwing meefinancieren?

Binnen de normen kan een verbouwing gewoon meegefinancierd worden. Als de verbouwing betrekking heeft op een verbetering van de eerste eigen woning is de rente over dit deel van de lening normaal gesproken ook aftrekbaar. 

Moet ik bij een hypotheek nog andere verzekeringen afsluiten?

Het is bij het afsluiten van een hypotheek ook verstandig om andere verzekeringen te bekijken. Denk aan je woonhuis-  en inboedelverzekering en het risico bij overlijden. Zo beschermt u wat belangrijk is.

Kan ik een huis kopen als ik geen vast contract heb?

Ja, dat is normaal gesproken gewoon mogelijk. Als u in loondienst bent en (nog) geen vast contract hebt kan met een verklaring van de werkgever normaal gesproken een financiering aangevraagd worden. Deze verklaring heet een intentieverklaring en daarin geeft de werkgever aan dat onder gelijkblijvende omstandigheden en functioneren de werkgever de intentie heeft op termijn een vast contract aan te bieden. Ook zonder deze intentieverklaring kan in uitzonderlijke gevallen een financiering gesloten worden. Onze adviseur vertelt u er graag meer over.

Wat is een onafhankelijk hypotheekadvies?

Wij zijn niet verbonden aan één geldverstrekker. Wij vergelijken alle financieringsmogelijkheden en zetten de beste voor u op een rij. Zo krijgt u een hypotheek die bij uw past. Zakelijke en prive.

Kan ik een hypotheek krijgen als ik binnenkort met pensioen ga?

Er zijn ook mogelijkheden voor het krijgen van een hypotheek wanneer u met pensioen gaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van de overwaarde van uw huis.

Kan ik ook een financiering onder NHG krijgen

Ja als u voldoet aan de voorwaarden die NHG stelt kan dat.

Kan ik verduurzaming van mijn eigen woning ook financieren?

Ja, dat kan. In sommige gevallen geeft dit zelfs extra voordelen zoals een lagere rente over (een deel van) de lening.