Studentenhuis kopen?

Een passende hypotheek voor een studentenhuis

Studentenhuis als investering

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar zakelijke kansen en het kopen van een studentenhuis kan een zeer lucratieve investering vormen. Wellicht is uw plan ontstaan, omdat u woonruimte zoekt voor uw eigen studerende kind(eren).

Voor het financieren van een studentenhuis gelden echter wel andere regels dan wanneer u een hypotheek voor een woonhuis afsluit. Voor ondernemers kan het afsluiten van een hypotheek bovendien extra complex zijn, onder andere vanwege een vaak variabele inkomensstructuur. 

 

Hypotheekofferte aanvragen

Er is meer mogelijk dan u denkt

Hypotheekexperts ondersteunt u graag bij het realiseren van een hypotheek voor de aankoop van een studentenhuis. Onze gespecialiseerde hypotheekadviseurs denken graag met u mee over een passende financieringsoplossing, welke zo goed mogelijk aansluit op het verwachte rendement uit de verhuur. 

Bovendien zijn wij volledig op de hoogte rondom alle fiscale regels en financieringsvoorwaarden van dergelijke beleggingsobjecten. Zo komt u achteraf niet voor vervelende verassingen te staan! 

Berekenen van uw hypotheek voor een studentenhuis

Wanneer u als ondernemer een studentenhuis wilt kopen, is het belangrijk om op voorhand te weten hoe uw hypotheek wordt berekend en welke financieringsvormen er beschikbaar zijn. Een degelijke financiële planning is daarbij cruciaal, om uw investering ook in de toekomst rendabel te houden. 

Voor het berekenen van de hypotheek voor een studentenhuis is het daarom belangrijk om rekening te houden met de volgende vragen:

• Tot hoeveel procent van de marktwaarde wilt en kunt u financieren middels een hypotheek? 

• Is het mogelijk om het studentenhuis vanuit uw eigen bedrijf te financieren? 

• Welke hypotheekvormen zijn er mogelijk en passen het beste bij uw situatie? 

• In hoeverre dekken de toekomstige huurinkomsten de maandlasten van uw nieuwe hypotheek? 

• Welke investeringen zijn er nodig om het betreffende pand voor te kunnen bereiden op de verhuur?

 

Door alle bovengenoemde en aanvullende vragen te beantwoorden, kunnen onze hypotheekadviseurs de beste financieringsoplossing voor uw situatie en wensen vinden. 

Neem contact met ons op!
Meer weten over een studentenhuis kopen?

Meer weten over een studentenhuis kopen?

Maak kennis met Niels Vrinten

hypotheekadviseur