Een hypotheek als DGA aanvragen

Gratis woonwensgesprek en vrijblijvende kennismaking

Wie als DGA (directeur-grootaandeelhouder) een hypotheek wil aanvragen bij de reguliere hypotheekverstrekkers, kan door een gebrek aan expertise over deze rechtsvorm al snel tegen problemen en onbegrip aanlopen. Het gevolg is veel teleurstellingen en frustraties in het proces om uw woonwens te verwezenlijken.

Bij VLC hypotheekexperts zijn onze hypotheekadviseurs gespecialiseerd in de DGA-constructie en is uw slagingskans voor het realiseren van uw woonwensen zodoende het grootst. Onze adviseurs zijn volledig op de hoogte van alle juridische en fiscale kenmerken voor DGA’s en kunnen zodoende uw inkomen en maximale hypotheek accuraat berekenen.

 

 

Maximale hypotheek DGA

Na een vrijblijvend woonwensgesprek, gaat uw vaste hypotheekadviseur zich volledig verdiepen in uw financiële situatie en woonwensen. Op basis van uw inkomen kan de adviseur uw maximale hypotheek berekenen en u adviseren over een passende hypotheekvorm, renteopbouw, overbrugging en voorwaarden. Wanneer u daadwerkelijk uw droomhuis heeft gevonden, begeleidt onze hypotheekadviseur u tijdens het gehele financieringsproces tot aan de notaris.

 

Vraag een hypotheekofferte aan

Inkomensverklaring DGA

Als DGA van een BV of NV kan met name het correct opstellen van de inkomensverklaring voor een complexe uitdaging zorgen. Hoewel u namelijk als DGA loon ontvangt, wordt uw deelname aan het bedrijf door fiscale en financiële instanties niet als een standaard dienstverband gezien. Daarnaast ontvangt u wellicht dividend en een winstuitkering, bij de verkoop van het bedrijf of bedrijfsonderdelen. Ook kan een deel van uw vermogen verweven zijn met uw (eigen) BV of NV, via bijvoorbeeld vastgoedinvesteringen. We begeleiden u bij de aanvraag van de inkomensverklaring.

Uw hypotheek als DGA berekenen

Verder houden onze hypotheekadviseurs rekening met uw (privé) aansprakelijkheid binnen het bedrijf, verantwoordelijkheden en financiële risico’s waaraan u als DGA mogelijk kan worden blootgesteld. In de praktijk zien we echter dat hypotheekverstrekkers dergelijke risico’s onredelijk hoog meewegen bij het berekenen van een hypotheek, terwijl dit niet het geval hoeft te zijn.

Kennismaken?

Kennismaken?

Niels Vrinten staat voor u klaar

hypotheekadviseur DGA's en ondernemers

Vraag en antwoord

Waarom kan VLC hypotheekexperts ondernemers wel helpen?

Wij weten waarop wij moeten letten om de mogelijkheden goed te kunnen beoordelen. Voor ondernemers en ZZP’ers hebben we daarnaast een unieke samenwerking opgezet met financieel specialisten. Zij zorgen voor een beoordeling van iedere aanvraag met inkomensverklaring. Hiermee kunnen we voor u een passende offerte aanvragen voor de financiering van uw woning.

 

Wat kost een hypotheek advies?

U ontvangt altijd een offerte op maat. Afhankelijk van uw woonwens en uw persoonlijke situatie. Advies en begeleidingstraject van de hypotheekaanvraag voor ondernemers is vanaf 3.500,- Bekijk onze tarieven op de tariefkaart.
Meer weten? Vraag het vrijblijvende Woonwensgesprek aan en we vertellen u hier graag meer over. 

 

Wie vraagt de inkomensverklaring aan?

Wij kunnen voor u een inkomensverklaring aanvragen. U kunt dit ook zelf. Dit doet u rechtstreeks bij de specialist. U ontvangt een opgave van de documenten die nodig zijn voor het vaststellen van het inkomen. Na ontvangst van alle documenten en informatie wordt de inkomensverklaring meestal binnen 5 werkdagen verstrekt. Lees meer over de aanvraag van de inkomensverklaring.