Verduurzaming hypotheek

Verduurzaam uw woning

Hypotheekmogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning

Door uw woning te verduurzamen kunt u zowel uw wooncomfort vergroten als significant besparen op uw energiekosten. Er zijn tal van mogelijkheden om uw woning te verduurzamen, maar dit vraagt tegelijkertijd om een aanzienlijke financiële investering. Daarom vertellen wij u graag meer over alle financieringsmogelijkheden, zoals een aanvullende verduurzamingshypotheek. Ook voor ondernemers is er op dit vlak meer mogelijk dan u denkt. 

Vraag een hypotheekofferte aan

Wat zijn de verduurzamingsmogelijkheden voor uw woning?

Om een prettiger binnenklimaat te creëren en/of te besparen op uw energiekosten, zijn er tal van mogelijke aanpassingen aan uw woning waarmee u dit doel kunt bereiken. Wij geven een aantal praktische voorbeelden om uw huis te verduurzamen.

Verbetering van de woningisolatie. Van vloeren tot muren en ook uw dak kunt u zo optimaal mogelijk isoleren. Hierdoor verliest uw woning in de winter minder warmte en blijft het in de zomer juist koeler binnenshuis. Voor het verbeteren van de woningisolatie kunt u bovendien ook denken aan het vervangen van uw ramen door HR++ glas. 

Zonnepanelen. Door zonnepanelen op uw dak te laten plaatsten, kunt u significant besparen op uw energiekosten en draagt u direct bij aan een beter milieu. 

Alternatieve warmtebronnen zonder gas. Wilt u niet meer afhankelijk zijn van aardgas voor het verwarmen van uw woning? Dan zijn er tegenwoordig steeds meer alternatieven, zoals aardwarmte- en luchtwarmtepompen of inductieverwarming. Dankzij deze nieuwe verwarmingstechnieken kan uw woning geheel gasloos functioneren. 

Financieringsmogelijkheden voor verduurzaming van uw huis

Het verduurzamen van uw woning kan tegelijkertijd een kostbare aangelegenheid zijn. Dan is het wel zo fijn als u deze kosten kunt meefinancieren in uw (huidige) hypotheek. Hypotheekexperts denkt dan ook graag met u mee om uw woning te verduurzamen. Wij zoeken daarbij altijd naar de beste financieringsoplossing die past bij uw inkomen en situatie. 

Voor verduurzamingsinvesteringen is het mogelijk om uw huidige of nieuwe hypotheek te verhogen. De hoogte en samenstelling hangen volledig af van uw inkomen en woonwensen. Daarom gaat één van onze gespecialiseerde hypotheekadviseurs graag voor u aan de slag. 

Belangrijk om rekening mee te houden:

  • Zowel voor de aankoop van een nieuw huis, als voor het oversluiten of aanpassen van uw huidige hypotheek, is het mogelijk om verduurzaming mee te financieren;
  • Een extra verduurzamingshypotheek wordt omgezet in een bouwdepot. Ook wanneer u nog geen inzicht heeft in de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren, kunt u deze wel alvast aanvragen;
  • Uit een verduurzamingshypotheek mogen enkel energiebesparende verbouwingen of aanpassingen worden gefinancierd;
  • Hypotheekexperts is gespecialiseerd in hypotheekoplossingen voor ondernemers. Ook voor deze groep is er veel mogelijk om verduurzaming mee te financieren;
  • Aanvullende financieringsmogelijkheden kunnen ook worden opgenomen in een hypotheek met NHG. 

In 2022 energiezuinig kopen

Koopt u in 2022 een energiezuinige woning, dan mag u meer lenen op basis van uw inkomen. 

  • Voor de aankoop van een woning met energielabel A++ of hoger mag u € 9.000,- bij uw maximale hypotheek optellen.
  • Gaat het om een woning met een energie-index, een energieprestatie-coëfficiënt gelijk aan of lager dan nul of met een maximaal primair fossiel energiegebruik dat gelijk is aan of lager is dan 0 kWh/m2, dan mag u € 15.000,- euro meer lenen.
  • Koopt u een nul-op-de-meter woning, dan is uw leencapaciteit € 25.000,- hoger.

Hypotheekexperts ondersteunt u graag met het verduurzamen van uw woning

Onze hypotheekadviseurs zijn gespecialiseerd in het verzorgen van de financiering voor complexe cases, zo ook voor verduurzamingsprojecten. 

Op basis van uw financiële situatie berekenen wij uw maandlasten. Dankzij een brede selectie aan geldverstrekkers vinden wij altijd de beste hypotheek die past bij uw inkomen, woonwensen en verduurzamingsdoelen.  

Maak een afspraak
Maak kennis met Niels Vrinten

Maak kennis met Niels Vrinten

hypotheekadviseur