Hypotheek voor ondernemers

Al vanaf één gedraaid boekjaar kunt u in aanmerking komen voor een hypotheek

De weg die ondernemers moeten bewandelen voor een hypotheekaanvraag, kan vol hobbels en uitdagingen zitten. VLC Hypotheekexperts maakt de weg naar uw droomhuis voor u als ondernemer toegankelijk. Hoe complex uw inkomensstructuur ook is, met behulp van onze deskundige hypotheekadviseurs is uw slagingskans voor het realiseren van uw woonwensen het grootst.

Hypotheek eigen bedrijf? Voor elke ondernemer een hypotheek

Het ondernemerschap kent vele vormen, waardoor het traject voor een hypotheek altijd om maatwerk vraagt. VLC Hypotheekexperts helpt alle ondernemers graag verder, ongeacht uw situatie, woonwensen en financieringsbehoefte.

Bereken maximale hypotheek

Ondernemers met meerdere bedrijven en/of deelnemingen

Bent u in het bezit of aandeelhouder van meerdere ondernemingen via verschillende rechtsvormen? Dan kan een hypotheekaanvraag extra complex zijn. Wij beschikken over hypotheekadviseurs met specialistische expertise op het gebied van hypotheekaanvragen voor bijvoorbeeld DGA-constructies, Executives (CEO’s, CFO’s), stille vennoten of deelnemers van een maatschap.

Hypotheek voor de startende ondernemer

Een hypotheek aanvragen als startende ondernemer lijkt soms onhaalbaar, maar niets is minder waar! Al vanaf één gedraaid boekjaar kunt u in aanmerking komen voor een hypotheek. Onze hypotheekadviseurs kijken onder andere naar de potentiële kansen binnen uw branche, in combinatie met een uitgebreide resultatenprognose en uw opgebouwde vermogen.

Hypotheek voor de kleine zelfstandige ondernemer en professional

Veel ondernemers werken zonder personeel, ook wel bekend als zzp’er, freelancer en zelfstandig professional. Binnen deze groep ondernemers bevinden zich bijvoorbeeld paramedici, softwareconsultants, juridisch dienstverleners, financiële en commerciële dienstverleners, maar ook vakmensen zoals kappers, schilders of loodgieters. Een terugkerend kenmerk voor deze groep is dat privé en werk vaak nauw in elkaar overlopen. VLC Hypotheekexperts kan hiermee rekeninghouden met betrekking tot uw woonwensen en bijbehorende hypotheekaanvraag.

Voor elke ondernemer een inkomensverklaring

De belangrijkste en grootste horde voor een succesvolle hypotheekaanvraag is de inkomensverklaring voor ondernemers. Op basis van uw inkomensverklaring wordt namelijk uw maximale hypotheek berekend. 

Ongeacht uw specifieke ondernemerssituatie is het belangrijk dat uw inkomen niet onterecht laag of onrealistisch hoog wordt berekend. Veel ondernemers zien hun droomhuis aan zich voorbij gaan doordat een hypotheekverstrekker hun inkomen te laag inschat. Anderzijds wilt u juist als ondernemer geen onnodige financiële risico’s lopen. 

Onze hypotheekadviseurs ondersteunen u bij het opstellen van uw inkomensverklaring, waarbij zij de optimale balans vinden voor uw financiële situatie en woonwensen. Wij weten als geen ander hoe belangrijk de verhouding is tussen financiële rust en wooncomfort. 

Lees meer over de inkomensverklaring

Hypotheek berekenen voor ondernemers

Naast het berekenen van uw maximale hypotheek op basis van uw inkomen, adviseren wij ondernemers natuurlijk ook over alle mogelijke hypotheekvormen, voorwaarden, renteopbouw en eventuele overbruggingsmogelijkheden. Uw persoonlijke hypotheekadviseur begeleidt u gedurende het gehele proces van zoektocht tot het moment van ondertekening bij de notaris. 

 

Kennismaken

Herkent u uw eigen ondernemerssituatie niet in de bovenstaande voorbeelden? Ook dan nodigen wij u natuurlijk graag uit voor een vrijblijvend woonwensgesprek. 

Vraag een woonwensgesprek aan

Vraag en antwoord

Kan ik een hypotheek krijgen als ik binnenkort met pensioen ga?

Er zijn ook mogelijkheden voor het krijgen van een hypotheek wanneer u met pensioen gaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van de overwaarde van uw huis.

 

Waarom kan VLC hypotheekexperts ondernemers wel helpen?

Wij weten waarop wij moeten letten om de mogelijkheden goed te kunnen beoordelen. Voor ondernemers en ZZP’ers hebben we daarnaast een unieke samenwerking opgezet met financieel specialisten. Zij zorgen voor een beoordeling van iedere aanvraag met inkomensverklaring. Hiermee kunnen we voor u een passende offerte aanvragen voor de financiering van uw woning.

 

Wat kost een hypotheek advies?

U ontvangt altijd een offerte op maat. Afhankelijk van uw woonwens en uw persoonlijke situatie. Advies en begeleidingstraject van de hypotheekaanvraag voor ondernemers is vanaf 3.500,- Bekijk onze tarieven op de tariefkaart.
Meer weten? Vraag het vrijblijvende Woonwensgesprek aan en we vertellen u hier graag meer over. 

 

Wie vraagt de inkomensverklaring aan?

Wij kunnen voor u een inkomensverklaring aanvragen. U kunt dit ook zelf. Dit doet u rechtstreeks bij de specialist. U ontvangt een opgave van de documenten die nodig zijn voor het vaststellen van het inkomen. Na ontvangst van alle documenten en informatie wordt de inkomensverklaring meestal binnen 5 werkdagen verstrekt. Lees meer over de aanvraag van de inkomensverklaring.