Droomhuis kopen

Een hypotheek voor elke woonwens

Financiering van uw woonhuis

Als ondernemer werkt u elke dag weer hard aan uw bedrijf. Dan is het wel zo fijn als u vervolgens tot rust kunt komen in uw eigen comfortabele woning. Het aanvragen van een hypotheek als ondernemer voor uw gedroomde woonhuis kan echter een complex en soms frustrerend proces zijn. In tegenstelling tot iemand in loondienst met een vast salaris, kan uw inkomen er namelijk elke maand weer anders uit zien.

De adviseurs van Hypotheekexperts zijn gespecialiseerd in de financiering van woonhuizen voor ondernemers. Met behulp van een inkomensverklaring kunnen zij uw maximale hypotheek berekenen

Daarbij houden onze adviseurs natuurlijk ook rekening met uw woonwensen. Zo kan de samenstelling van uw ondernemershypotheek bijvoorbeeld afhankelijk zijn van het te financieren object. 

Hypotheekexperts helpt ondernemers graag verder die op zoek zijn naar;

• Een hypotheek voor een bestaande woning;

• Een hypotheek voor een nieuwbouwwoning;

• Een hypotheek voor het laten bouwen van uw woning.

Vraag een hypotheekofferte aan

Financieren van een bestaande woning als ondernemer

Is uw droomhuis een bestaande woning? Dan is de kans groot dat u hier al op korte termijn van kunt genieten. Dan is het wel zo fijn om als ondernemer snel duidelijkheid te hebben over uw maximale hypotheek en mogelijke maandlasten. 

Onze hypotheekadviseurs kunnen direct aan de slag met uw inkomensverklaring en uw maximale hypotheek berekenen. Zo weet u snel waar u als ondernemer aan toe bent en voorkomt u vervelende situaties, waarbij achteraf blijkt dat u de financiering voor uw droomhuis toch niet kunt rond krijgen. 

Door financieel goed voorbereid te zijn kunt u zich met zekerheid in de biedingsstrijd begeven.

Financieren van een nieuwbouwwoning als ondernemer

Heeft u zich ingeschreven op een woning van een nieuwbouwplan? Dan moet u er rekening mee houden dat de hypotheekaanvraag anders verloopt dan voor een bestaande woning. 

Het grootste verschil zit natuurlijk in de opleveringstermijn, die in sommige gevallen kan oplopen tot twee jaar. Zeker als ondernemer moet het financieel overbruggen van deze vaak onzekere periode goed geregeld worden.

Onze hypotheekadviseurs ondersteunen u tijdens dit proces en denken graag met u mee over zaken als;

• De financiering van een bouwdepot;

• Het meefinancieren van extra meerwerkopties, zoals een uitbouw;

• De overbruggingsfinanciering;

• Uw maandelijkse woonlasten na oplevering van uw woonhuis. 

 

Bij de aanvraag van een hypotheek voor een nieuwbouwwoning kijkt uw hypotheekadviseur ook naar belangrijke risico’s. 

Wat zijn bijvoorbeeld de financiële gevolgen wanneer de bouw vertraging oploopt? Zo komt u als ondernemer nooit voor vervelende financiële verassingen te staan bij de aanvraag van een hypotheek voor uw nieuwbouwhuis. 

Financiering voor een huis die u zelf laat bouwen

Wilt u zelf een huis laten bouwen? Dan komt daar ontzettend veel regelwerk bij kijken en is het van cruciaal belang dat uw financiering als ondernemer zo goed mogelijk is geregeld. 

In dit geval doet u direct zaken met veel verschillende partijen, waaronder een aannemer en architect. Bij hypotheekexperts vinden wij het daarom belangrijk dat u een vaste hypotheekadviseur krijgt, die zich goed verdiept in uw persoonlijke en zakelijke situatie. 

Net als bij een nieuwbouwwoning kijkt uw hypotheekadviseur bij de bouw van uw droomhuis naar zaken als de samenstelling van uw bouwdepot en financiële overbrugging, maar ook naar de extra financieringsmogelijkheden voor onder andere duurzame investeringen. Op deze manier haalt u het maximale rendement uit uw mogelijkheden.

Meer weten over droomhuis kopen?

Meer weten over droomhuis kopen?

Maak kennis met Edgar de Jager

hypotheekadviseur

Vraag en antwoord

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Bereken uw maximale hypotheek hier. Wilt u een persoonlijke indicatie? Dan adviseren we u om de Woonwensgesprek aan te vragen. 

 

Kan ik een hypotheek krijgen als ik binnenkort met pensioen ga?

Er zijn ook mogelijkheden voor het krijgen van een hypotheek wanneer u met pensioen gaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van de overwaarde van uw huis.

 

Kan ik ook een financiering onder NHG krijgen?

Ja als u voldoet aan de voorwaarden die NHG stelt kan dat. De NHG grens in 2022 is € 355.000,-. Bij het meefinancieren van energie besparende middelen wordt dit bedrag € 376.300,-. In 2022 betaalt de woningkoper 0,6% aan kosten over de hoogte van  de hypotheek voor het afsluiten van NHG. 

Waarom kan VLC hypotheekexperts ondernemers wel helpen?

Wij weten waarop wij moeten letten om de mogelijkheden goed te kunnen beoordelen. Voor ondernemers en ZZP’ers hebben we daarnaast een unieke samenwerking opgezet met financieel specialisten. Zij zorgen voor een beoordeling van iedere aanvraag met inkomensverklaring. Hiermee kunnen we voor u een passende offerte aanvragen voor de financiering van uw woning.

 

Wat kost een hypotheek advies?

U ontvangt altijd een offerte op maat. Afhankelijk van uw woonwens en uw persoonlijke situatie. Advies en begeleidingstraject van de hypotheekaanvraag voor ondernemers is vanaf 3.500,- Bekijk onze tarieven op de tariefkaart.
Meer weten? Vraag het vrijblijvende Woonwensgesprek aan en we vertellen u hier graag meer over.